Bosna sutra dočekuje Budućnost
Sa sinoćnjeg treninga Studenata

Prijateljska utakmica

Bosna sutra dočekuje Budućnost

KK Bosna ASA BHT sutra će od 18 sati igrati prijateljski susret sa ekipom podgoričke Budućnosti i to u svom novom domu, Olimpijskoj dvorani Zetra.

Kao što smo ranije pisali, Bosna je sve svoje aktivnosti preselila u Zetru, a prvi susret na novom parketu, trening utakmicu zatvorenu za javnost, igraće već sutra. Utakmica protiv Budućnosti, biće prava provjera za Studente. Protivnik je snažni NLB ligaš koji je prije sedam dana igrao utakmice i protiv prvaka BiH, ekipe Širokog i jednom slavio, te pretrpio jedan poraz.

Studenti već nekoliko dana treniraju u Zetri koja sve više počinje poprimati izglede atraktivnog košarkaškog borilišta. Tehničko osoblje Zetre, već je podiglo tribine oko košarkaškog terena koji je postavljen okomito na osu velike dvorane. Tako će kapacitet dvorane kada su u njoj budu odigravale utakmice NLB lige i domaćeg prvenstva biti oko 4.000 gledalaca, koji će, po svemu sudeći ulaznice kupovati u novom, kompjuterskom sistemu.

Teren koji možete vidjeti na našim fotografijama, još očekuje dodatno farbanje, izvlačanje linija terena, te postavku reklamnih pozicija. Do terena, ispod oba koša, planiraju se postaviti dodatne stolice, na jugu, preko puta semafora VIP fotelje, a dio publike biće smješten i na gornje tribine, iznad koša na zapadnoj strani.

Sarajevski klub trenira u punom sastavu. Ekipi se prije tri dana priključio i Rašid Mahalbašić čiji status, zbog opstrukcija njegovog dosadašnjeg kluba u Austriji, još uvijek nije u potpunosti razriješen. Stanje sa dodatnim pojačanjima pred početak takmičenja u regionalnoj ligi diktiraće finansijska situacija, a kakva je ona u ovom trenutku u cijelom svijetu, navijači bordo tima ne bi se trebali razočarati ako ih više i ne bude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti