Bosna završava godinu u "Millenium" areni
U prvom susretu Bosna je dobro parirala dok nije Zimić zbog 5 penala napustio teren

Danas duel sa Hemofarmom

Bosna završava godinu u "Millenium" areni

KK Bosna ASA BH Telekom danas sa početkom u 17.30 igraće utakmicu 15. kola Jadranske lige u Vršcu protiv Hemofarma. Iako je po zvaničnom rasporedu planirano da se susret igra 03. januara, “Studenti” i “Farmacauti” dogovorili su termin koji im više odgovara, te će za novogodišnje praznike imati nešto dužu pauzu (do 10. januara kada u Sarajevo stiže Zadar) u toku koje će se kvalitetnije spremiti za dalja iskušenja, a 6. januara odigrati i, po mnogima, trening utakmicu protiv KK Trilanda u okviru Kupa BiH.

Ekipa Hemofarma znatno je oslabljena neigranjem Vladana Vukosavljavića, jednog od najboljih igrača Jadranske lige. Vukosavljavić je do sada protiv Bosne uvijek mao fantatičan učinak, pa će biti vrlo zanimljivo gledati kako se Hemofarm snalazi bez svoje udarne igle.

Na drugoj strani, ni Bosnu nisu zaobišle povrede. Zbog problema sa menisukusom pauziraće Seid Hajrić koji nije nastupio ni u pobjedi nad Heliosom.

Danas dvije utakmice
Osim Hemofarma i Bosne danas će se sastati i Budućnost i Vojvodina, sa početkom u 19 sati, dok će se ostale utakmice 15. kola igrati 03. januara.
U prvom ovosezonskom duelu, Bosna je sa Abazom na klupi dobro parirala gostima u prve tri četvrtine, ali je poražena na svom terenu rezultatom 67:78. Tada su najbolji pojedinci susreta bili upravo igrači koji danas neće nastupiti. Vukosavljavić je ubacio 35 poena, a Hajrić predvodio Bosnu sa 19.

Vrijedi spomenuti i to da je trener Bosne, Vlada Vukoičić u prošloj sezoni vodio upravo Hemofarm, pa bi sarajevski tim mogao imati taktičku prednost obzirom da stručnjak na klupi “Studenata” odlično poznaje igru današnjeg protivnika. Za Bosnu će danas debitovati i još jedan bivši stanovnik Vršca, Miljan Rakić koji je u Hemofarmu proveo tri godine.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije