Bosna želi iznenaditi u Vršcu

NLB liga

Bosna želi iznenaditi u Vršcu

M. Skaka

Večeras od 20.15 sati KK Bosna ASA BHT igraće u dvorani “Milenijum” u Vršcu protiv domaćeg Hemofarma. Pobjeda u ovom meču za Bosnu značila bi veliki korak ka izbjegavanju posljednje pozicije na tabeli NLB lige, međutim, za zahuktali Hemofarm koji grabi prema finalnom turniru najbolje četiri ekipe regiona, poraz na domaćem terenu nije opcija.

Upravo je dvorana “Milenijum” ta koja je bila pogubna za Bosnu u ovoj sezoni. Prije xx kola, tu je slavio Helios, jedini konkurent Bosni za ispadanje iz lige i tako stekao prednost koju će naš viceprvak vrlo teško sustići. Poraz od Helosa, za Hemofarm je bio velika lekcija. Tada gotovo siguran putnik na F4 Hemofarm je porazom od Slovenaca “od gotovine napravio veresiju” i Vršćani sigurno sebi ne žele dopustiti jedan sličan kiks.

“Iskustvo nam je pokazalo da su nama najteže utakmice koje su već unapred dobijene. Dobro smo se opekli protiv Heliosa, kod kuće i sigurno ne želimo da ponovimo istu grešku. Moramo da zbijemo redove. Imamo dosta povređenih igrača, od početka sezone nam fali Božović, posle toga se razbolio Pavković, pa otišao Stevenson, sada se i Stefan Marković povrijedio. Ostalo je još pet utakmica do kraja. Više nema kalkulacija. Svaka utakmica je važna, nemamo prava na kiks. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Vjerujem da se mali broj igrača u rotaciji neće odraziti na rezultat. Spremni smo za izazove koji nas čekaju,”, rekao je mladi igrač Hemofarma Petar Despotović.

Na drugoj strani Bosna je osokoljena osvajanjem kupa, te pobjedom protiv Heliosa u Zetri i Studenti su spremni učiniti sve da dođu do iznenađenja. Ni za Bosnu zdravstveni bilten nije sjajan. Kapiten Šehović i dalje vuče povredu ruke pod kojom je igrao i u finalu kupa, a i ostatak ekipe nedovoljno je oporavljen nakon dvije uzastopne pobjede tokom prošlog vikenda.

„Ušli smo u sistem rada koji će na kraju donijeti rezultat, ali se u ovom trenutku stvari ne odvijaju kako želimo. Ima dosta umora i iscrpljenosti, igrači nisu najsvježiji, no vjerujem da će biti najbolji u završnici, kada bude najviše trebalo. Hemofarm spada u red najboljih ekipa u regionu. To nije slučaj ove sezone, nego i ranijih godina. Ekipa iz Vršca jedne godine je bila čak i pobjednik takmičenja. Moramo biti svjesni njihove snage, ali se nećemo unaprijed predati. Cijenimo ih i respektujemo, ali ćemo na parketu tražiti šansu. Ukoliko nam se pruži prilika, ugrabićemo je“, kaže trener Bosne, Dejan Parežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.