Boštjan Nachbar u Efesu
Boštjan Nachbar u dresu Dinama iz Moskve

Efes doveo drugo pojačanje

Boštjan Nachbar u Efesu

Nakon što su prije nekoliko dana doveli Igora Rakočevića iz Tau Ceramice uprava Efes Pilsena dovela je u svoje redove još jedno veliko pojačanje. Slovenački reprezentativac Boštjan Nachbar dosadašnji igrač moskovskog Dinama potpisao je dvogodišnji ugovor s mogućnošću da već nakon jedne sezone provedene u Istanbulu može napustiti klub ukoliko dođe dobra ponuda.

Nachbar je protekle sezone u dresu moskovskog kluba imao statistiku od 16,1 poena, 4,8 skokova te 2,2 asistencije po utakmici. Ovakva statistika bila je dovoljna da bude izabran u najbolju petorku Eurocupa. 

Prije Dinama bivši slovenački reprezentativac igrao je još za šest sezona u NBA ligi u Houstonu, New Orleansu i New Jerseyu, dok je u Europi igrao za Maribor, Pivovarnu Laško, Union Olimpiju i Benetton Treviso. 

U NBA ligi je imao prosjek od 7,1 poen te 2,6 skokova u odigranih 17,8 minuta po utakmici. 

Prvo ime koje je bilo u planu uprave Efesa bio je Terrence Morris, ali kako je on odbio ponudu u turskom klubu su se odlučili da angažiraju Boštjana Nachbara, koji bi trebao da donese kvalitet i iskustvo potreban Efesu da konačno dođe do toliko željenog cilja, a to je Final Four Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.