Boston bez Irvinga poražen od Philadelphije, Embiid sjajan

Embiid vodio svoj tim do pobjede

Boston bez Irvinga poražen od Philadelphije, Embiid sjajan

Košarkaši Boston Celticsa su večeras doživjeli drugi uzastopni domaći poraz. Ovoga puta, pobjedu u TD Gardenu je slavila Philadelphia koja je trijumfovala rezultatom 89:80.

Nakon potpunog egala u prvoj četvrtini, nakon koje je Phila vodila sa 21:19, u drugoj dionici su gostujući košarkaši uspjeli povećati prednost i na odmor otići sa +7 (39:32).

Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno neefikasno, ali takav tempo utakmice je očigledno odgovarao Philadelphiji koja je u trećoj dionici riješila pitanje pobjednika. Gosti su u trećoj četvrtini slavili sa 32:21 i ostvarili prednost koja je, ispostavit će se na kraju, bila nedostižna za Boston.

Domaći su se u četvrtoj četvrtini uspjeli rezultatski približiti Philadelphiji, koja je do kraja ipak sačuvala vodstvo i proslavila pobjedu.

U pobjedničkom timu se najviše istakao Joel Embiid, koji je bio prvo ime utakmice sa 26 poena, 16 skokova i šest asistencija za 35 minuta na parketu. Dobru partiju su pružili i Šarić (16 poena), te McConnell (15 poena).

U odsustvu Irvinga, Boston su sa po 14 poena predvodili Horford i Morris, dok je Smart postigao jedan poen manje.

Uprkos porazu, Boston ostaje na prvom mjestu Istočne konferencije sa omjerom 34-12, dok je Philadelphia sada osma sa omjerom 21-20.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi