Uzalud sjajna partija Dončića - Boston Celticsi napravili novi veliki korak ka tituli

Poveli 2:0 u seriji

Uzalud sjajna partija Dončića - Boston Celticsi napravili novi veliki korak ka tituli

Eldar Ganibegović

Rano jutros po našem vremenu u TD Gardenu Boston Celticsi su rezultatom 105:98 slavili protiv Dallas Mavericksa i tako poveli 2:0 u finalnoj seriji NBA lige. 

Prva dionica pripala je gostima. Bili su bolji, držali prednost, vodili u jednom momentu i sedam razlike, ta nakon nje imali prednost od 28:25.

U drugoj su se domaći malo uspjeli presabrati i do odlaska na poluvrijeme stići do tri poena razlike. Vodili su 54:51 kada se otišlo na odmor.

Nastavili su u trećoj dionici povećavati prednost. Imali su lijepih +9 pred posljednji period, 83:74.

Poveli su zatim 103:89 i tu je bilo jasno da gosti nemaju šanse. Do kraja su napravili seriju 9:2, ali ništa im to nije pomoglo.

Luka Dončić je upisao triple-double. Imao je 32 poena i po 11 skokova i asistencija, no ni to nije pomoglo Dallasu.

Oglasi

Kyrie Irving je opet bio loš. Ubacio je 16 poena uz šest asistencija i imao je 7 od 18 šut iz igre.

Jrue Holiday sa 26 poena i 11 skokova je predvodio Boston, a pratio ga je Jaylen Brown s 21 poen. Jayson Tatum je imao 18 poena, 12 asistencija i devet skokova, dakle zamalo je i on upisao triple-double.

Sljedeći meč igra se rano u četvrtak po našem vremenu, od 02:30 sati.

NBA, finale:

Boston Celtics - Dallas Mavericks 105:98

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi