Golden State Warriorsi novi NBA prvaci!
FOTO: EPA

Vratili šampionski prsten nakon 2018. godine

Golden State Warriorsi novi NBA prvaci!

H. Zilić

Krunisali smo novog NBA prvaka.

Do sedmog šampionskog prstena u historiji došla je ekipa Golden State Warrriorsa.

Popularni Ratnici su noćas u po centralnoevropskom vremenu u šestoj utakmici velikog finala savladali Boston Celticse sa 90:103 i došli do naslova.

Da će ovo biti slavljenička noć dalo se naslutiti nakon prvog poluvremena gdje su Warriorsi imali prednost od 15 poena razlike na semaforu je bilo 39:54.

U drugom poluvremenu rutinski su čuvali prednost, Boston se nije uspio vratiti u utakmicu i završilo je sa konačnih 90:103, tako da su Curry i društvo mogli početi sa slavljem.

Golden State do trijumfa u šestoj utakmici predvodio je Curry sa 34 poena, sedam skokova i sedam asistencija, pomagao mu je Wiggins sa 18 poena, šest skokova i pet asistencija.

U redovima Bostona zapažen je bio Brown sa 34 poena, sedam skokova i tri aisstencije, odličan je bio i Horford sa double-double učinkom od 19 poena i 14 skokova.

Ovo je povratak Prstena u vitrine Golden Statea koji je prethodno prvak bio 2018. godine, a prije toga 2015. i 2017. godine, dok su prve tri titule osvajali daleke 1947., 1956. i 1975. godine.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Zasluženo!
6 1
Chico
Kad su na okupu i bez povreda, ne moze im niko nista - jaci su od sudbine! Bravo za Steva Kerra koji je Guardiola NBA lige. Stil igre za koji jos nije pronadjen lijek.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi