Boston i Dallas se pripremaju u Evropi

NBA timovi se pripremaju za predstojeću sezonu

Boston i Dallas se pripremaju u Evropi

Čelništvo NBA lige objavilo je službeni raspored predsezonskih utakmica za 2012. godinu, a planirano je odigravanje 115 utakmica koje će početi 5. listopada kada Boston Celticsi putuju u Istanbul na meč protiv Fenerbahčea.

Kevin Garnett, Paul Pierce, Rajon Rondo i društvo će nakon ogleda protiv Fenerbahčea doputovati u Milano tri dana kasnije i ondje će odigrati utakmicu protiv Emporio Armanija.

 

U isto vrijeme Dirk Nowitzki će predvoditi svoje Dallas Maverickse na turneji po Evropi. Mavericksi će 6. oktobra igrati protiv Albe u Berlinu, a samo tri dana kasnije će igrati protiv Barcelone.

 

Tokom predsezone NBA klubovi će izvan SAD-a odigrati još susrete u Meksiku, Kini i Kanadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.