Boston pred velikim promjenama

Nakon poraza od Lakersa

Boston pred velikim promjenama

O. Lekić

Boston Celticsi su tiho napustili Staples Centar u Los Angelesu (LA) nakon poraza od LA Lakersa (83 - 79), koji je srušio njihove snove osvajanja 18. NBA titule.

Porazom u sedmoj - odlučujućoj utakmici finala, dopustili su Lakersima osvajanje16. titule, kojom su se ''jezerčani'' približili na samo titulu zaostatka za najtrofejnijom NBA ekipom - Celticsima.

"Teško je, ne mogu o tome razmišljati sada", kazao je reporterima trener Celticsa Doc Rivers nakon utakmice, i dodao: "Možda za sedam dana, moram se sakriti od svega neko vrijeme''.

Rivers smatra da njegov tim neće biti isti iduće godine.

Veterani ''Kelta'' su izgledali da mogu osvojiti titulu nakon što su dostigli prednost od devet poena u prvoj četvrtini, koju su povećali na 13 poena osam minuta do kraja treće četvrtine.

Međutim, Boston je izgubio stečenu prednost nakon što su Lakersi zaustavljali njihove napade iz reketa, a šutevi nisu ulazili kroz obruč.

"Imali smo šansu da pobjedimo ali sreća nas nije pratila'', kazao je bek Ray Allen.

Iako su osvojili titulu 2008. godine, Celticsi su iznenadili ulaskom u finale NBA lige ove godine. Povrede i oscilirajuća igra u toku regularne sezone rezultirali su tek četvrtim osvojenim mjestom Celticsa u istočnoj konferenciji.

Ipak, pobjede nad Clivland Cavaliersima i Orlando Magicom, donijele su ''Keltima'' novo finale s ljutim rivalima sa Zapadne konferencije.

Boston sada očekuje neizvjesna budućnost s mnogim promjenama u timu.

''Ne znam da li će Rasheed (Wallace) ikad više igrati. On razmišlja o povlačenju iz košarke'', kazao je Rivers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.