Boston pustio Riversa u Clipperse za pick prve runde

Boston pustio Riversa u Clipperse za pick prve runde

Los Angeles Clippersi službeno će predstaviti Doca Riversa kao svog novog trenera nakon što su Boston Celticsi pristali pustiti ga u zamjenu za izbor prve na draftu 2015., objavile su obje momčadi NBA. 

Rivers se tako priključuje Clippersima nakon devet sezona provedenih u Bostonu gdje je sakupio 416 pobjeda i 305 poraza u regularnom dijelu sezone i omjer 59-47 u doigravanju. 

Rivers (51) je jedan od četiri aktivna trenera koji su osvojili NBA naslov i preuzima Clipperse koji su završili prošlu sezonu na četvrtom mjestu Zapadne konferencije, ali su onda eliminirani u prvom krugu doigravanja. Na klupi Clippersa će zamijeniti Vinnyja Del Negra, kojem nije ponuđeno produljenje ugovora. 

Clippersi su zauzvrat dali pravo izbora u prvoj rundi na draftu 2015. godine Bostonu, koji je pustio Riversa iako mu ugovor traje još tri godine. Boston nije objavio ime Riversovog nasljednika. 

Prije nego je došao u Celtics, Rivers je proveo četiri godine kao trener u Orlando Magicu, gdje je osvojio i nagradu najboljeg trenera godine 2000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.