Boston razbio Armani Milano

Boston razbio Armani Milano

Mediolanum forum bio je poprište večerašnjeg duela između Milana i Bostona, a na tribinama je svoje mjesto zauzeo i legendarni Dino Meneghin.

Mnogo bolja i kvalitetnija ekipa je Boston, a to je ekipa Doca Riversa večeras i dokazala. Ubjedljivo su slavili protiv objektivno slabijeg protivnika. Vodili su Celticsi u jednom trenutku utakmice i 35 poena razlike, da bi se na kraju zaustavili na 30.

Prva polovina prve četvrtine donijela je izjednačenu i efikasnu igru obje ekipe. Trojkama Fotsisa Armani je držao priključak za Bostonom. Sjajne asistencije podjelili su Rondo i Cook, za Lee-a, odnosno Hairstona, koji akcije završavaju atraktivnim zakucavanjem. Izuzetno efikasna četvrtina okončana je prednošću Bostona 34-31. Sjajan kod gostiju bio je Rondo sa 17 postignutih poena. Zanimljivo je da u nastavku utakmice nije postigao niti jedan.

U drugu četvrtinu obje ekipe ulaze jako loše, pa smo za pet minuta igre vidjeli isto toliko poena. U nastavku je Boston sjajno zaigrao i pokazao da je mnogo kvalitetnija ekipa. Riversovi Celticsi zaustavili su Milano na svega 11 ubačenih poena u drugoj četvrtini. Posebno dobar Boston je bio u odbrani, a Darko Miličić nas je počastio sjajnim blokadama. Prvo je nastradao Gentile, a potom i Chiotti. Na polvrijeme je Milano otišao sa minusom od 13 poena.

U trećoj četvrini Boston je nastavio gdje je stao, Milano nije mogao držati priključak pa se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 81-59. Atraktivnom igrom u napadu, gdje su briljirali Lee i Green, te sjajnom igrom u odbrani Boston pravi seriju 13-0.

Za šest minuta igre u posljednjoj četvrtini košarkaši Milana nisu ubacili niti jedan poen. Garnett, Rondo i Pierce posljednju dionicu odgledali su sa klupe, a utakmica je okončana rezultatom 105-75. Najefikasniji kod Milana bio je Bourousis sa 15, dok su Hairston i Gentile skupili po 11 poena. Kod gostiju osim Ronda, Jeff Green je bio odličan sa 17 poena, dok je Pierce postigao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.