Boston se vratio pobjedama, Atlanta bolja od Knicksa

NBA liga

Boston se vratio pobjedama, Atlanta bolja od Knicksa

E. Ganibegović

Košarkaši Boston Celticsa su večeras na svom parketu razbili Orlando Magic rezultatom 118:103.

Već u prvom poluvremenu se vidjelo kako Orlando nema šta tražiti u TD Gardenu. Boston je igrao sjajno i nakon prve četvrtine imao plus 14. U drugoj dionici također nije bilo promjena. Samo je jedna ekipa postojala na terenu a to su bili Irving i društvo. Jednostavno su se igrali sa protivnikom i na kraju prvog poluvremena imali 26 poena prednosti, 73:47.

Pitanje pobjednika je već tada bilo riješeno. Nakon odmora ista slika. Boston je svoje vodstvo digao na plus 30, dok su gosti u posljednjoj dionici uspjeli smanjiti rezultat i na kraju izgubiti sa 15 poena razlike. 

Kyrie Irving je opet pružio odličnu partiju u kojoj je postigao 30 poena za svoju ekipu, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Jonathon Simmons s 14 poena.

Atlanta je u svojoj Philips Areni uspjela savladati New York Knickse s 116:104. Nakon prve dionice u kojoj su Knicksi imali 15 poena prednosti, izgledalo je kao da će stići do lagane pobjede, međutim u drugoj četvrtini domaćini spuštaju zaostatak pa se na odmor otišlo rezultatom 59:67.

Nakon odmora puno bolja košarka Atlante. Domaćini prelaze u vodstvo prije početka posljednje četvrtine. U zadnjih 12 minuta su prikazali sjajnu košarku te na kraju slavili sa 12 poena razlike. 

Dennis Schroder je vodio svoju ekipu do pobjede s 25 poena, a u redovima Knicksa dobru partiju je pružio Kristaps Porzingis koji je brojao do 28. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi