Boston u finalu Istočne konferencije!

Rondo briljirao

Boston u finalu Istočne konferencije!

Adnan Beganović

U sedmom odlučujućem susretu košarkaši Bostona pred svojim navijačima savladali su Philadelphiju (86:75), te su se tako sa ukupnih 4:3 plasirali u finale Istočne konferencije gdje će snage odmjeriti sa Miami Heatom.

Sedam utakmica trebalo je Boston Celticsima da razmiju Philadelphiju, koja je i sinoć mogla do pobjede, no sjajni Rajon Rondo odveo je svoju momčad u finale.

Četiri minute prije kraja susreta Boston je imao prednost od tri poena, a Paul Pierce morao je na klupu zbog šest ličnih greški. Činilo se tada da će Philadelphija uspjeti preokrenuti rezultat u svoju korist, no Rondo je nakon toga ubacio devet poena i odveo je svoju momčad u finale.

Pomenuti Rondo bio je najbolji igrač susreta, a na svoj konto upisao je 18 poena, te po deset skokova i asistencija, dok je Holiday sa učinkom od 15 poena, devet asistencija i pet ukradenih lopti bio najbolji kod poražene momčadi.

U finalu Istočne konferencije Boston će igrati protiv Miamija, a prvi finalni susret na rasporedu je u ponedjeljak.

NBA doigravanje, polufinale Istočne konferencije, 7. utakmica:
Boston - Philadelphia 85:75 (Rondo 18k, 10s, 10a / Holiday 15k, 9a, 5uk.l.)
Boston dobio seriju 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.