Boston u produžetku dobio Miami i poravnao seriju

Celticsi se vratili

Boston u produžetku dobio Miami i poravnao seriju

Edmir Škorić

Na krilima playmakera Rajona Ronda košarkaši Boston Celticsa na svom su parketu u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije savladali Miami Heat i izjednačili seriju na 2:2.

Bila je to tvrda utakmica sa čvrstim odbranama, a Celticsi su uspjeli u produžetku doći do važne pobjede (93:91). Već pomenuti Rondo je ubacio 15 koševa, imao isto toliko asistencija, a uostalom ubacio je ključna (posljednja) tri poena u produžetku.

Celticsi su imali 21:6 nakon prvih 12 minuta igre, a tri minute i 12 sekundi prije kraja druge dionice imali su +18, da bi se na odmor otišlo kod rezultata 61:47.



Uspio se Miami vratiti, kada je LeBron James 37.5 sekundi prije kraja ubacio tricu za 89:89. U produžetku svega šest koševa.

Zakucavanjem Udonisa Haslema gosti su poveli sa 91:89, zatim Marquis Daniles pogađa jedno od dva slobodna bacanja, da bi do kraja Rondo pospremio polaganje i jedno slobodno bacanje.

Pokušao je Heate poraza spasiti Dwyane Wade, gađao je tricu sa zvukom sirene, ali lopta nije završila gdje ju je Wade očekivao.

Paul Pierce je kod Celticsa ubacio 23 koša, Kevin Garnett 17 (14 skokova + 5 blokada), Ray Allen 16 koševa. Na drugoj strnai LeBron James 29 koševa i 6 skokova. Wade je meč okončao sa okruglih 20 poena, Haslem i Chalmers sa po 12.

Peta utakmica finalne serije Istočne konferencije igra se u utorak u Miamiju.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Istočna konferencija

Boston (4) - Miami (2) 93-91, produžetak (Pierce 23k, Garnett 17k, 14s, 8b / James 29k)

(serija je izjednačena na 2-2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.