Brandon Roy potpisao za Minnesotu

Brandon Roy potpisao za Minnesotu

Midhat Šljivak

Minnesota Timberwolvesi objavili su večeras da su potpisali ugovor sa velikom zvijezdom NBA lige Brandonom Royom.

Roy se u decembru 2011. godine oprostio od aktivnog igranja košarke zbog problema sa povredom koljena, a nakon što je objavio kako uveliko trenira i da će se vratiti u NBA naredne sezone, mnogi timovi su ga željeli vidjeti u svojim redovima. 

Brandon se odlučio za Minnesota Timberwolvse koji su ga i draftovali šestim pikom 2006. godine, no istu noć je trejdovan u Portland za Randyja Foyea. U dresu Trail Blazersa Roy je briljirao, a prosječno je postizao 19 poena tokom pet sezona u NBA ligi.

S obzirom da se po pravilima NBA lige nije mogao vratiti u Portland, Roy je bio slobodan u izboru novog kluba, te se odlučio za Minnesota Timberwolvese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti