Brandon Roy se vraća u NBA ligu

Brandon Roy se vraća u NBA ligu

Midhat Šljivak

Brandon Roy, velika zvijezda NBA lige vratiće se profesionalnom igranju košarke naredne sezone.

Roy se u decembru 2011. godine oprostio od profesionalnog igranja košarke zbog hroničnih problema sa povredom koljena, no američki mediji iz izvora bliskih ovom košarkašu saznali su da Roy uveliko trenira kako bi se vratio u narednoj sezoni, a i Roy je iste ove navode potvrdio na Twitteru.

"Da, pripremam se za povratak. Treniram svakodnevno i pripremam svoj povratak za narednu sezonu. Nadam se da ću veoma brzo ponovo biti na parketu," napisao je Roy.

Ovaj 28-godišnji bek u NBA ligu je stigao 2006. godine sa univerziteta Washington, a kao šesti pik na NBA draftu izabrali su ga Minnesota Timberwolvesi. Ipak, istu noć je trejdovan u Portland za Randy Foyea što se ispostavilo kao pravi potez čelnika Portlanda.

U prvoj sezoni je osvojio nagradu rookie godine, te je postao glavni igrač Portlanda u narednim godinama, a prosječno je ubacivao 19 poena tokom pet sezona u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.