Brejk Washingtona u Torontu

Brejk Washingtona u Torontu

M. Šljivak

Košarkaši Washington Wizardsa savladali su kao gosti Toronto Raptorse 93:86, te su poveli s 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije.

Imao je Toronto dobro otvaranje meča. Vodili su tijekom kompletne prve četvrtine, nakon koje su imali plus četiri (23:19).

Držali su Raptorsi prednost sve do finiša prvog poluvremena. Wizardsi su serijom od 17:6 došli do preokreta, a na odmor su otišli s četiri poena prednosti (46:42).

Održavali su Wizardsi prednost u nastavku. Imali su devet razlike nakon tri dionice (65:56), ali je Toronto uspio da uvede meč u neizvjesnu završnicu iako je u jednom trenutku bilo plus 15.

Tricom Greivisa Vasqueza Toronto na 25 sekundi prije kraja dolazi do izjednačenja rezultata (82:82). Wall je zatim promašio šut za pobjedu, te se ušlo u produžetke.

Bolje su se u dodatnih pet minuta snašli gosti iz Washingtona, koji su na kraju slavili u ovom susretu.

Paul Pierce je s 20 poena predvodio Washington, Bradley Beal je dodao 16, dok kod Toronta Amir Johnson ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.