Bremer sjajan, Triumph poražen
Ernest Bremer postiže poene protiv Urala FOTO: FIBAEUROPE

FIBA Eurochellenge, četvrtfinale

Bremer sjajan, Triumph poražen

Iako je ostvario učinak od 20 poena, 6 asistencija i tri skoka, bh. košarkaš Ernest Bremer nije uspio pomoći svom Triumphu da dođe do pobjede na svom parketu u prvoj utakmici četvrtfinala FIBA Eurochellenge kupa. Bolji je bio sastav Urala koji je slavio sa 102:100.

Prvo ime u pobjedničkom sastavu bio je Vashington koji je uz 29 koševa, dodao 8 skokova i 7 asistencija. Ural je poveo i seriji sa 1:0 i za prolazak dalje potrebna mu je još jedna pobjeda.

Veliki trijumf ostvarila je Virtus Bologna na gostovanju kod Telekom Basketa. Bilo je 86:76, a prvo ime meča bio je Ford (17 p, 7 sk.).

Novu odličnu partiju pružio je Haris Mujezinović koji proživljava drugu mladost na Kipru. Bivši bh. reprezntativac je u pobjedi svog Proteas EKA AEL-a nad Eclipseom (82:72) «ugradio» 17 koševa i 9 skokova. Drugi naš košarkaš, Aleksandar Radojević nije se upisao u strijelce.

U posljednjem četvrtfinalnom meču igraju Cholet Basket i Kyiv, bivši klub Kenana Bajramovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.