Bremer vodi Samaru na Final Four
Odlična partija Ernesta Bremera

Četvrtfinale Eurochallange kupa

Bremer vodi Samaru na Final Four

M. Maksimović

Večeras su odigrane prve četiri utakmice četvrtfinala Eurochallange kupa.Najbolji posao je napravila ekipa Samare koja je u Trnskom predvođena Ernstom Bremerom savladala Zagreb 81:77. Bremer je bio prvo ime gostujućeg sastava sa 21 poenom, a još je imao po pet skokova i pet asistencija.

Nakon prve četvrtine, Samara je imala sedam poena prednosti, nakon dvadeset minuta igre Zagreb se spustio na 36:38. Na ulasku u posljednjih deset minuta Zagreb  je bio u minusu osam poena, ali su nakon trice Krune Simona ''mravi'' došli u egal 73:73.U finišu u po jednu loptu gube Damir Mulaomeorivć, Nikša Prkačin i Luka Žorić dok je na drugoj strani precizan sa linije slobodnih bacanja Luis Flores.

Uz Bremera u pobjedničkom sastavu treba izdvojiti Marcusa Douthita koji je utakmicu zaključio sa 16 poena i 15 skokova.U domaćoj ekipi po 22 poena su ubacili Damir Mulaomerović i Luka Žorić.

Njemački Göttingen je poveo 1:0 u seriji protiv FMP-a. U prvoj utakmici su domaći serijom 7:2 u posljednje dvije i pom minute stigli do trijumfa 75:69. Ubjedljivo najbolji strijelac u pobjedničkoj ekipi bio je Taylor Rochestie sa 24 poena. U ekipi FMP-a, Makadonac Predrag Samardžinski se zaustavio na 15 poena, Banjalučanin Bojan Radetić je ubacio dva manje.

Nekada veliki Scavolini danas se polako vraća na evropsku scenu, a u prvoj utakmici četvrtfinala Giansti iz Antwerpena nisu imali šanse, završilo je 92:76. Eric Williams je prvodio Scavolini sa 22 poena, sedam manje je dodao Hicks Taylor. U sastavu iz Atwerpena Cristophe Beghin je
također postigao 22 poena.

Slično je bilo i susretu Roannea i Apoela.Gosti su držali kakav takav priključak u prvom dijelu, do kraja treće je to bilo velikih 68:49, na kraju utakmice 89:67.Po poenima su prednjačili Ralph Mims 19 poena u ekipi Roannea i Michael Mokongo kod Apoela sa 12 poena. Aleksandar Radojević je u ekipi Apoela za 11 minuta ubacio tri poena, te je dodao još tri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije