Briljantni Emir Preldžić
Preldžić je ostvario double-double učinak

BEKO Liga

Briljantni Emir Preldžić

Odigrano je trinaesto kolo turske BEKO lige za košarkaše, a naši igrači su imali vrlo zapažen nastup. Najbolji je ponovo bio Emir Preldžić koji je odigrao savršenu utakmicu u dresu Fenera, dok je Haris Mujezinović pored dobre igre upisao i prvu pobjedu ove sezone.

Fenerbahce je sa 94:85 slavio na gostovanju kod Aliage, a briljantnu utakmicu je odigrao Emir Preldžić. Potencijalnom našem reprezentativcu falila su 4 skoka da upiše triple-double učinak (20 poena, 10 asistencija, 6 skokova). Damir Mršić je upisao 2 poena. Robert Hosley je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Aliage.

Darusafaka je konačno upisala prvu pobjedu ove sezone. U gostujućoj pobjedi Darusafake nad Antalyjom 75:66 Haris Mujezinović je ubilježio 15 poena i 5 skokova. James Thompson je sa 25 poena bio lider poraženog tima.

Nihad Izić je sa svojim Tofasom slavio u gostima kod Mersina sa 80:62. Prvo ime Tofasa bio je Brandon Bowman sa 30 poena i 10 skokova, dok je kod Mersina Asim Paščanović upisao 2 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Delićev Oyak Renault je poražen na svom parketu od Erdemira sa 84:69, a Nedim Delić je imao 6 poena, 2 skoka i 2 asistencije. Leon Williams je kod Erdemira bio sjajan sa 27 poena i 15 skokova.

Bivši centar Bosne Lance Williams je sa 15 poena i 8 skokova sudjelovao u gostujućoj pobjedi svoga Banvita kod Bornove 83:65, dok je Galatasaray kao gost u gradskom derbiju bio bolji od Besiktasa sa 96:87.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.