Britanci napokon imaju tim koji će se takmičiti u evropskim takmičenjima

London Lions predstavlja Veliku Britaniju

Britanci napokon imaju tim koji će se takmičiti u evropskim takmičenjima

E. Škorić

Po prvi put će i Velika Britanija imati svog predstavnika u nekom od većih evropskih takmičenja.

London Lions bit će prvi tim koji će predstavljati Britaniju, pošto će naredne sezone igrati kvalifikacije za FIBA Ligu prvaka.

Ovaj klub osnovan je 1977. godine, ali se prvobitno zvao Hemel Hempsted. Mijenjali su gradove da bi na koncu završili u Londonu.

"Naši prvi ciljevi bili su prihvatanje u zajednice u prve tri do četiri godine i osvajanje titule šampiona i pokušaj da uđemo u Evropu u periodu od pet do sedam godina. Ponekad je to bilo teško i mučno putovanje, ali nakon preseljenja u London 2013. evo sada smo uspjeli“, ispričao je trener londonske ekipe Vince Macaulay.

"Istina je da je igračka populacija, ako gledate kroz sve starosne grupe, nije manje talentovana od recimo Francuske. Ako u Evropi možemo da izgradimo uspješan tim iz Londona, nadamo se da možemo izvršiti neki pritisak na pravim mjestima i uticati na promjene. Prvo moramo postati stabilan evropski tim", poručio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi