Brkić 22 poena i 12 skokova za Čapljinu

Čapljina u 8 utakmica samo jedan poraz

Brkić 22 poena i 12 skokova za Čapljinu

Igrači Čapljine su pobjedom nad Borcem (84:68) u 19. kolu Lige 13 dokazali da su sva strahovanja njihovog trenera Toni Blaževića, da bi pauza mogla ostaviti traga na igračima, bila bez osnova.

Njegovi košarkaši još uvijek održavaju visok nivo forme i u zadnjih 8 utakmica imaju samo jedan poraz.   

Domaći košarkaši su napravili odličan uvod u meč kada su prvu četvrtinu završili sa 6 poena prednosti (29:23). U tih prvih deset minuta posebno se istakao Jagodić-Kuridža sa 10 poena.

U drugom periodu (15:10) mnogo manje koševa, ali zato Čapljina još uvijek održava prednost. U drugom poluvremenu košarkaši iz Banja Luke ne mogu anulirati prednost protivnika u reketu. Čak su 28 skokova imali domaći igrači do četvrte četvrtine, Banjalučani samo 14. Pomoć im nije mogla stići niti od Šturanovića, koji je do tada gađao za 66,7 posto uspješnosti.

Zadnja četvrtina (19:15) nije ostavila prostora za iznenađenje.

U timu pobjednika double-double učinak je imao Brkić, 22 poena, 12 skokova, Jagodić-Kuridža 20 plus 8. Kovačević je dodao 14 poena, ali i velikih 11 asistencija.

U timu iz Banja Luke, odličan je bio Šturanović sa 18 poena. Vrijedi istaknuti i igru S. Lončara 13 poena, te Ivića sa 15, mladih igrača banjalučkog Borca, koji su ljetos nastupali za U-20 reprezentaciju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.