Brooklyn na krilima Lopeza do pobjede nad Portlandom

Učvrstili se na sedmoj poziciji

Brooklyn na krilima Lopeza do pobjede nad Portlandom

U NBA ligi je u noći sa ponedjeljka na utorak na rasporedu bila samo jedna utakmica, a sastali su se Brooklyn i Portland.

Više razloga za zadovoljstvo su na kraju imali u taboru domaćih, koji su slavili sa 106:96 i tako se dodatno učvrstili na poziciji broj sedam.

Za konačni ishod utakmice ključna je bila druga četvrtina koju je Brooklyn dobio sa 32:13, pa je do kraja Hollinsov tim znalački očuvao stečenu prednost.

Brook Lopez se nalazi u odličnoj formi što je potvrdio još jednom sjajnom partijom, a meč je završio sa 32 poena i devet skokova.

 Deron Williams je ostvario double-double sa 24 poena i deset asistencija, dok je Young dodao dvadeset poena.

Ipak, najefikasniji igrač utakmice dolazi iz redova Portlanda, a riječ je o Lillardu koji je postigao 36 poena. Ipak, i to je bilo nedovoljno da se na ovom gostovanju izbjegne poraz.

NBA:

Brooklyn - Portland 106:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.