Brooklyn Netsi ostaju bez dvije zvijezde?
Foto: EPA

Odlaze Garnett i Pierce?

Brooklyn Netsi ostaju bez dvije zvijezde?

Midhat Šljivak

Brooklyn Netsi iza sebe imaju relativno uspješnu sezonu u NBA ligi.

Jason Kidd je svoju prvu sezonu na mjestu trenera završio u polufinalnoj seriji doigravanja, gdje je u pet utakmica Brooklyn poražen od aktuelnih prvaka Miami Heata. Naredna sezona bi za Netse mogla biti znatno teža, jer bi mogli ostati bez važnih košarkaša.

Prema navodima američkih medija, Kevin Garnett ozbiljno razmišlja o završetku profesionalne karijere, koja traje već 19 godina, a ako se na taj potez KG i odluči, Netsi će ostati i bez Paula Piercea.

Pierce je odlučio napustiti Brooklyn ako se Garnett penzioniše, a ESPN navodi kako su za njegove usluge zainteresovani Boston Celticsi i Los Angeles Lakersi. 

Ako bi ovaj dvojac napustio Netse, tim iz Brooklyna bi u narednoj sezoni bio znatno oslabljen, te bi sasvim sigurno Kidd imao dosta problema da dovede adekvatne zamjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.