Brooks trener godine u NBA ligi

Treneru Oklahome pehar "Reda Auerbacha"

Brooks trener godine u NBA ligi

Adnan Beganović

S početkom završnice prvenstva  američke košarkaške NBA lige obavljeni su izbori najboljih igrača i trenera službenog dijela takmičenja.

Prestižni pehar Reda Auerbacha za trenera godine u sezoni 2009/10. u NBA ligi osvojio je  Scott Brooks. Trener ekipe Oklahoma City dobio je 480 glasova. Sa 313 glasova drugi je bio  Scott Skiles trener Milwaukeeja, a treći strateg Portlanda Nate McMillan sa 107 glasova.

Brown je ekipu Oklahome doveo do play-offa, a s najmlađom ekipom u NBA ligi u službenom dijelu sezone ostvario je 50 pobjeda (32 poraza).

Oklahoma je zadnji put igrala završnicu u sezoni 2004/2005. Prošle sezone upisala je 59 poraza i 23 pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti