Brose Baskets namučio CSKA, ali do iznenađenja nisu mogli

Brose Baskets namučio CSKA, ali do iznenađenja nisu mogli

Midhat Šljivak

Košarkaši njemačkog Brose Basketsa iz Bamberga dobrih 35 minuta su mučili CSKA u Moskvi u 3. kolu Eurolige, ali su na kraju poraženi rezultatom 76:67.

Gosti su odigrali zaista sjajan meč u Moskvi. Nakon prve dionice gubili su pet razlike 25:20 iako su bili itekako ravnopravni ruskom prvaku. Uspjeli su u drugoj dionici smanjiti prednost CSKA, te se na odmor otišla sa samo jednim poenom prednosti za Armejce 36:35.

I u nastavku zaista odlična košarka. Oba tima su imala periode svoje igre, a treću četvrtinu ponovo su dobili Nijemci 18:15, pa se u posljednjih deset minuta ušlo njihovim vodstvom 53:51.

Izjednačena košarka igrala se do sredine igre u posljednjoj dionici, kad a ipak, CSKA pravi odlučujuću prednost, te mirno privodi utakmicu kraju za novu pobjedu.

Sonny Weems je ponovo bio najefikasniji u sastavu CSKA sa 17 poena, dok je kod Brose Basketsa Bostjan Nachbar ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.