Brotnjo blizu Lige 4
Uzbudljiva završnica Prvenstva BiH

Prvenstvo BiH za košarkašice, 18. kolo

Brotnjo blizu Lige 4

Košarkašice Brotnja 94 u zaostalom meču 17. kola kao gošće su u Trebinju nadigrale sastav Neimarstva 03 (88:86) čime su napravile veliki korak ka Ligi 4 BiH u kojoj će igrati Željezničar, Mladi Krajišnik i još jedan sastav iz domaćeg takmičenja.

Ovjeru ulaska u predstojeću Ligu za prvaka Čitlučanke bi mogle ostvariti već danas protiv Slobode, još jednog kandidata za najviši plasman.

Brotnju na ruku ide i činjenica da je sarajevski Željezničar, jedini neporaženi tim, gost Jedinstvu, direktnom rivalu Čitlučanki, i da bi pobjedom učinio veliku uslugu sastavu iz Hercegovine.

Parovi
BHN Bugojno - RMU Banovići (15.30 sati), Violeta Livno - Čelik (17), Jedinstvo - Željezničar UNIQA (17), Brotnjo 94 - Sloboda (18). Slobodni su Borac Mladost i Nemarstvo 03.
Mečevi u Čitluku i Tuzli igraju se u subotu, a Livnu i Bugojnu u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.