Brotnjo preokretom do pobjede nad Čapljinom

Duel hercegovačkih timova

Brotnjo preokretom do pobjede nad Čapljinom

M. Skaka

U susretu koji nije ni o čemu odlučivao, Brotnjo je sinoć u Čitluku je savladao Čapljinu rezultatom 80:76.

Favorizirani gosti bolje su otvorili susret i na kraju prve četvrtine imali i dvocifrenu prednost (17:27), ali se do kraja poluvremena Brotnjo vraća u igru i najavljuje uzbudljivu utakmicu i borbu do samog kraja.

Već do 25. minute, prednost gostiju se istopila, a Čitlučani su držali pritisak i vodila se bitka poen za poen. Početkom posljednjeg perioda upornost domaćih se isplatila, pa su došli i do prve značajnije prednosti (73:68), gosti su uzvratili, stigli do izjednačenja, ali nisu mogli preokrenuti rezultat. Josipović je položio za prednost Brotnja, nakon njega  pogodio je i Planinić, a onda i Pinjuh ubacio jedno slobodno bacanje i bilo je to dovoljno za pobjedu nad Čapljinom.

Gosti su još jednom zaprijetili u posljednjim sekundama susreta, trojkom Klještana smanjim prednost na 3 poena, ali to je sve što su do kraja susreta učinili.

Najefikasniji igrač susreta bio je Lesko iz Brotnja za 23 poena i 12 skokova, a u redovima domaćih iskazao se još i Planinić sa 21 poenom, te Pinjuh za 17 poena i 8 skokova. Kod gostiju najbolji su bili Brkić i Kovačević sa po 16 poena, te Gerti sa 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti