Brotnju pripao derbi

Prvenstvo BiH za košarkašice, 18. kolo

Brotnju pripao derbi

Brotnjo 94 riješio je derbi 18. kola Prvenstva BiH za košarkašice protiv Slobode u svoju korist sa 67:57. Na ovaj način su Čitlučanke stigle vrlo blizu ulaska u Ligu 4 BiH.

Brotnju je na ruku išao poraz Jedinstva, direktnog rivala, od sarajevskog Željezničara. “Plave” su slavile u Tuzli sa 82:56. Meč Violeta Livno - Čelik je odgođen, dok će u posljednjem duelu 18-te runde igrati BHN Bugojno i  RMU Banovići.

Slobodne su bile ekipe Neimarstvo Trebinje 03 i Borac Mladost.

Poredak
1. Željezničar 34 boda, Brotnjo 94 28, Sloboda 28, Jedinstvo 27, Neimarstvo Trebinje 03 26, Čelik 25 (meč manje), RMU Banovići 21, Borac Mladost 21, Violeta Livno (-) 20, Bugojno 16 (-1), Zrinjski 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.