Brown kažnjen sa 60.000 dolara
Larry Brown

Zbog prigovora sudijama

Brown kažnjen sa 60.000 dolara

Trener Charlotte Bobcatsa Larry Brown mora platiti kaznu od 60.000 dolara (oko 40.000 eura) jer je prigovarao sudiji u utakmici predsezone NBA protiv Atlanta Hawksa.

Brown je također odbio napustiti parket nakon što su ga sudije isključili što je njegovom klubu donijelo jednako visoku novčanu kaznu.

Trener Memphis Grizzliesa Lionel Hollins je pak kažnjen novčanom kaznom u visini od 25.000 dolara (oko 16.600 eura) također zbog prigovaranja sudiji u još jednoj utakmici predsezone.

NBA je odlučila pozvati sudije nižih liga i ženske lige da sude utakmice predsezone jer se nisu uspjeli dogovoriti sa Udruženjem sudija o obnovi njihovog ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.