Brown vodio Celticse do pobjede u Torontu

NBA liga

Brown vodio Celticse do pobjede u Torontu

Prvi meč božićnog progama NBA lige odigran je u Scotiabank Areni u Torontu gdje su domaći Raptorsi ugostili Boston Celticse.

Gosti iz Bostona su bili bolji i slavili pobjedu rezultatom 102:118. Celticsi su na ovaj način stigli do četvrtog vezanog trijumfa, dok su Raptorsi vezali dva poraza u posljednja dva meča.

Raptorsi su otvorili utakmicu serijom 10-0, ali su se gosti vrlo brzo vratili, preuzeli vodstvo i prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 18:28.

Od trenutka kada su preuzeli vodstvo, Celticsi ga više nisu ispuštali. Raptorsi su se nekoliko puta vraćali iz dvocifrenog zaostatka, ali su gosti u drugoj polivini treće dionice prelomili utakmicu i na kraju slavili pobjedu. Posebno dobro u tim momentima je igrao Jaylen Brown, a Celticse je u trećoj dionici itekako slušao šut za tri poena.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio upravo Brown sa 30 poena, dok je 22 dodao Kemba Walker.

Kod Raptorsa su se istakli Fred VanVleet koji je ubacio 27 poena i Chris Boucher koji je utakmicu završio sa 24 ubačena poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi