Bryant deveti na vječnoj listi strijelaca

Bryant deveti na vječnoj listi strijelaca

Kada je počinjao košarkašku karijeru Kobe Bryant je isticao kako su mu idoli Oscar Robertson i Michael Jordan, a od sinoć je Black Mamba uspio prestići Oscara na vječnoj listi strijelaca.

Kobe je 1:11 do kraja treće četvrtine sinoćnje utakmice protiv New Orleansa poostigao 26.711. poen i tako na devetom mjestu vječne liste strijelaca prestigao Oscara Robertsona koji je u karijeri u 1.040 utakmica postigao 26.710 poena.

Do kraja utakmice je Kobe upisao još devet poena i stigao do cifre od 26.720 poena u karijeri. Sljedeći cilj najboljeg igrača današnjice je postići još 226 poena i na osmom mjestu preteći nekadašnjeg sjajnog igrača Houstona Hakeema Olajuwona koji je u 1.238 utakmica postigao 26.946 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.