Bucksi su recept za velike serije

Srušili Lakerse i Warriorse

Bucksi su recept za velike serije

Midhat Šljivak

Serija Golden State Warriorsa od 24 pobjede na otvaranju sezone stala je sinoć u Milwaukeeju.

Domaći Bucksi su nanijeli prvi poraz timu iz Oaklanda u novoj sezoni, te su prekinuli drugi najduži niz u povijesti NBA lige.

Ispred Warriorsa su ostali samo Los Angeles Lakersi. Oni su u sezoni 1971/1972 imali 33 vezane pobjede, a taj veliki niz upravo su prekinuli upravo Bucksi.

Tada je tim iz Milwaukeeja u timu imalo legendarne Kareema Abdul-Jabbara i Oscara Robertsona, a Lakerse su dobili s uvjerljivih 120:104.

Tako je stao veliki niz tima iz Los Angelesa od 33 vezane pobjede, a Golden State je u protekle 43 godine bio jedini tim koji je bio blizu ovog rekorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.