Budućnost gostuje na Pecari

Široki po prvu pobjedu na domaćem parketu

Budućnost gostuje na Pecari

Momčad Široki WWin će sutra na Pecari ugostiti ekipu Budućnosti u okviru 9.kola ABA lige.

Danas je povodom te utakmice održana i konferencija za medije na kojoj su govorili Fran Pilepić, Darko Planinić i pomoćnik Ivana Velića, Damir Vujanović.

Širokobriježani još uvijek ne znaju za pobjedu u svojoj dvorani dok su na gostovanjima ostvarili tri pobjede, sve tri u Sloveniji. Nije Širokom bilo ni lako jer su im gostovale ekipe poput Maccabia i Partizana, a jedini nesretni poraz je onaj od Radničkog kada je Pavković pogodio za tri sa istekom vremena.

Pored toga, momčad Ivana Velića je bila jako blizu pobjedama u Zagrebu protiv Cibone i u Vršcu protiv Hemofarma u posljednjem kolu kada je do zadnjih trenutaka utakmice bilo neizvjesno.

„Igrali smo sa Budućnosti u pripremnom periodu gdje smo ostvarili jednu pobjedu i poraz. Svakako da idemo na pobjedu u ovoj utakmici, nadam se da ćemo napokon slaviti kod kuće. Bit će sigurno teško ali dat ćemo sve od sebe.“, rekao je Darko Planinić.

„Imaju karakterističnu igru, istog trenera duži period, igraju brzo i sa velikim pritiskom u obrani. U dobroj su formi, a posebno moramo obratiti pozornost na Vučevića. Imamo sličan stil igre i mislim da ćemo uspjeti ispuniti zadatke koje su pred nama. Bilo bi dobro pobijediti jer nas očekuju tri teška gostovanja u narednom periodu. Bit će jako teško jer su kvalitetan protivnik.“, rekao je Fran Pilepić.

Sličnog mišljenja je i pomoćnik Velića, nekadašnji igrač Širokog, Damir Vujanović koji također očekuje jedan dosta težak susret.

„Igrali smo s njima ali pojačali su se za razliku od tada. Igraju agresivno, trkački su jako dobri i imaju dobar napadački skok, ako na to dobro odgovorimo možemo do pobjede. Očekujem tešku utakmicu ali pošto je posljednja u ovoj godini pred našom publikom nadam se da ćemo ih obradovati. Pobjeda bi dobro došla za mirnoću za naredne utakmice, očekuju nas tri teška gostovanja.“, rekao je Vujanović.

Susret 9.kola ABA lige između ekipe HKK Široki WWin i KK Budućnost igra se u GSD Pecara u subotu, 26.11.2011., s početkom u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.