Budućnost i Zadar otvaraju turnir

Memorijal "Mirza Delibašić"

Budućnost i Zadar otvaraju turnir

Utakmicom između Budućnosti i Zadra (16.30 sati, petak, 23. septembar) u dvorani I KSC-a Skenderija počeće memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić".

Odmah nakon ove utakmice i svečanog otvaranja turnira, kojeg će otvoriti premijer Nemin Nikšić, na parket će izaći Bosna koja će odmjeriti snage sa Etoil du Saheom iz Tunisa. Interesantno je da ovu ekipu sa klupe predvodi bh. trener Dragan Petričević. Dakle, crnogorski prvak Budućnost, hrvatski prvoligaš Zadar i Etoil du Sahe iz Tunisa, uz sarajevsku Bosnu, sastav je memorijalnog turnira u čast našeg najboljeg košarkaškog majstora Mirze Delibašića.

Finansijska konstrukcija turnira je zatvorena i upravo je to razlog izuzetno pozitivnoj odluci organizatora da svi ljubitelji košarke u našem glavnom gradu dok traje turnir imaju besplatan ulaz u dvoranu. Sve utakmice turnira će prenositi TV SA.

U 12.00 sati, na dan otvaranja turnira, čelni ljudi KK Bosna će zajedno sa predstavnicima svih gostujućih ekipa posjetiti grob Mirze Delibašića i odati počast ovom velikanu bh-košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti