Iznenađenje u grupi gdje je i Bosna i Hercegovina
FOTO: FIBA

Češka se dovela u tešku situaciju

Iznenađenje u grupi gdje je i Bosna i Hercegovina

Haris Zilić

Vidjeli smo iznenađenje u grupi F prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket gdje je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Bugarska je večeras nadigrala Češku rezultatom 79:70 i tako došla od veoma ključne pobjede u borbi za treće mjesto i plasman u finalne kvalifikacije.

Bugare je do tirjumfa predvodio Bost sa 24 poena, pet skokova i šest asistencija, a odličnu partiju je pružio i Goergijev sa 12 poena i šest skokova.

Kod poražene Češke izdvojio se Hurban sa 18 poena i šest skokova, pratio ga je Peterka sa double-double učinkom od 15 poena i 14 skokova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Češka je nakon ovog poraza sebe dovela u jako nezgodnu situaciju i trebat će im se dosta toga poklopiti kako bi prošli u narednu rundu kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi