Barchovski odredio ekipu za večerašnju utakmicu u Sarajevu

Bugari bez pozitivnih na koronavirus

Barchovski odredio ekipu za večerašnju utakmicu u Sarajevu

Edmir Škorić

Selektor bugarske košarkaške reprezentacije Rosen Barchovski odredio je 12 putnika za Sarajevo.

Bugarska će protiv Bosne i Hercegovine igrati prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Igrat će se u "balonu" koji je zamijenio uobičajen format kvalifikacija zbog pandemije koronavirusa.

Prva utakmica igra se večeras, a bugarski selektor može biti zadovoljan da su svi bili negativni na testiranju na koronavirusa.

Skupina Bugarske za utakmicu s Bosnom i Hercegovinom: Dee Bost (Monaco, Francuska), Stanislav Vaklinov i Pavel Marinov (Beroe), Chavdar Kostov i Ventsislav Petkov (Levski Lukoil), Alexander Yanev (Black Sea Ticha), Krastan Krastanov i Andrey Ivanov (Yambol), Evgeni Hadjirusev (Chernomorets), Pavlin Ivanov (Rila Athlete), Vasil Bachev (Academic Plovdiv) i Chris Minkov (Balkan)

Nakon dva kola Bugarska i BiH imaju po tri boda, dok je vodeća u grupi Grčka sa 4 boda, a na dnu je Latvija sa dva boda, odnosno s dva poraza.

Duel BiH - Bugarska igra se od 21 sat i bez prisustva publike u dvorani Hotela Hills.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi