Bukva: Bosnu niko ne može ucjenjivati

Mujić potpisao, Klinac dobio otkaz

Bukva: Bosnu niko ne može ucjenjivati

KK Bosna je pred početak nove sezone potpisao šestogodišnji ugovor s 18-godišnjim centrom Ernadom Mujićem, dok je raskid ugovora dobio još jedan mladi igrač Aldin Klinac.

"Ernad Mujić je igrač koji ima samo 18 godina i u njemu smo vidjeli perspektivu kluba. Zbog toga smo odlučili da mu ponudimo ugovor na šest godina koji je on prihvatio. Od njega očekujemo da u budućnosti bude jedan od nositelja naše igre", rekao je za SportSport.ba direktor KK Bosna Admir Bukva.

I dok je juniorski reprezentativac naše zemlje Ernad Mujić prihvatio profesionalni ugovor s Bosnom, jedan drugi mladi igrač napušta redove našeg najvećeg kluba. Aldin Klinac je dobio raskid ugovora sa Studentima.

"Aldin Klinac se ponio krajnje neprofesionalno. Tražio je od nas da mu garantujemo 20 minuta igre po utakmici i da mu obezbjedimo stan u centru grada iako živi na Ilidži. Bosna nije klub koji neko može ucjenjivati, pa tako ni Klinac. Prema Bosni se niko tako ne može ponašati", izjavio je Admir Bukva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti