Bukva: Brilijantna partija!
Zadovoljstvo u taboru "studenata"

Nakon pobjede Bosne nad FMP-om

Bukva: Brilijantna partija!

Nakon prve pobjede koju je neki bh. tim ostvario u Beogradu od početka devedesetih godina, u taboru Bosna vlada euforija. Savladaviši FMP u produžetku, Bosna je pokazala da se vraća u formu i na najbolji način najavila “utakmicu sezone”, koja se igra u petak kada u Skenderiju stiže Crvena zvezda.


Po okončanju utakmice, u telefonskom razgovoru za SportSport.ba, Admir Bukva, prvi operativac “studenata” nije krio zadovoljstvo igrom prikazanom u Beogradu.

Odigrali smo sjajno. Teško da bih mogao bilo koga izdvojiti, jer su svi igrali sa maksimalnim zalaganjem, a Vlada (Vukoičić, op.a.) je bio briljantan i potpuno nadigrao svoju nekadašnju ekipu”, govorio je Bukva dok se u pozadini čula pjesma Sarajlija.


“Ovčina je ponovo pokazao da je pravo pojačanje i upravo ono što nam je nedostajalo u dosadašnjem toku takmičenja. Još jednom je ostvario double-double, ali statistika teško može pokazati koliko njegovo iskustvo znači za ekipu. U Rakiću bismo mogli imati izvanrednog playmakera za budućnost ukoliko bude igrao kao što je danas. Ikonića nije išlo u početku, ali je odigrao sjajno drugo poluvrijeme, a u produžetku pokazao zašto nosi kapitensku traku. Vučurović je odigrao najbolju partiju sezone, Hajrić pokazao da je pravi borac i da i pod povredom neće ustuknuti od duela i pružiti svoj maksimum. Šehović, Pašalić... ma svi su bili sjajni.”, zadovoljan je direktor KK Bosna ASA BHT.


Bosna u petak u 20.15 sati dočekuje Crvenu zvezdu. U meč koji svake sezone pobudi najveće interesovanje u Sarajevu domaći tim ući će sa dvije uvezane pobjede iza sebe, ali bez Seida Hajrića koji će u srijedu obaviti artroskopiju. Ipak, ukoliko nastave igrati onako kako su u posljednja dva kola pokazali da znaju, “studenti” bi mogli doći i do iznenađenja i savladati drugoplasirani tim NLB lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.