Bukva: Situacija je sve gora

Nakon što se UO KK Bosna nije sastao

Bukva: Situacija je sve gora

Upravni odbor Košarkaškog kluba Bosna ASA BH Telecom, koji se trebao sastati u ponedeljak, nije se sastao, te je time dodatno pogoršao ionako katastrofalnu situaciju u nekadašnjem evropskom prvaku.

Sarajevski Studenti ove sezone prolaze kroz pravu agoniju, vjerovatno najdublju krizu od kako ovaj klub postoji. Koliko je situacija teška, vjerovatno dovoljno govori podatak da se već počinje priča i oo gašenju kluba.

Upravni odbor KK Bosna ASA BH Telecom trebao se sastati u ponedeljak, kako bi se pripremio za Skupštinu, koja je planirana za 29. novembar, ali članovi UO nisu se sastali. Tačnije, samo su dvojica došla na sastanak.

"Prvobitno je bilo planirano da se Skupština kluba održi 29. novembra, a na sjednici Upravnog odbora trebale su se izvršiti pripreme za Skupštinu. Međutim, u zakazano vrijeme pojavila su se samo dvojica članova UO, što je katastrofalna stvar u kompletnoj situaciji u klubu, koja je sama po sebi katastrofalna", kaže za SportSport.ba direktor KK Bosna ASA BHT Admir Bukva.

"U jako smo teškoj situaciji. Nije napravljen ni minimalan pomak. Budžet je novi Upravni odbor usvojio u septembru, ali nije se ništa uradilo na tom planu. Nemamo nikakvog priliva sredstava, a nova dugovanja se gomilaju. Teško izmirujemo svoje obaveze i situacija je sve gora i potrebno je da se UO sastane i da krene u riješavanje problema, jer ovako više ne može", dodao je Bukva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.