Bullock u Realu do 2011. godine

Bullock u Realu do 2011. godine

Adnan Beganović

Jedan od najboljih košarkaša slavnog Reala u tekućoj sezoni, Amerikanac Louis Bullock, odlučio se produžiti vjernost klubu do 2011. godine.

Bullock je karijeru počeo na uglednom Michigan sveučilištu, odakle je izabran u drugoj rundi drafta od strane Minnesote, ali je odmah proslijeđen u Orlando.

No, nakon što je uvidio da u NBA za njega nema mjesta odlučio je košarkašku sreću potražiti u Evropi. Prva evropska stanica za ovog sjajnog košarkaša bila je Italija (Verona, Milano), a nakon toga seli u španjolsku ACB ligu gdje nakon Unicaje 2004. godine oblači dres "kraljevskog kluba".

U ovoj sezoni američki košarkaš ima prosjek od 15,4 poena po utakmici i trenutno je najbolji igrač Reala. "Kraljevi" trenutno zauzimaju 4. mjesto na tabeli sa omjerom pobjeda i poraza 21-8, a ispred njih nalaze se Tau Ceramica, Barcelona i Unicaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.