Butler presudio Bostonu, Washington siguran protiv Indiane

NBA liga

Butler presudio Bostonu, Washington siguran protiv Indiane

U NBA ligi sinoć su odigrane samo dvije utakmice.

Washington je u gostima savladao Indianu sa 111:98, a zanimljivo je da su svi igrači iz prve petorke Wizardsa imali dvocifren košgeterski učinak.

Otto Porter Jr. je upisao 25 poena i osam skokova, a pratili su ga Markieff Morris sa 21 poenom i sedam uhvaćenih lopti i John Wall koji je zabilježio double-double učinak (20 poena, 12 asistencija). Na visini zadatka bili su i Bradley Beal (19 poena, četiri asistencije) i Marcin Gortat (12 poena, sedam skokova).

Myles Turner je za domaćina ubacio 17 koševa i tome dodao devet skokova. Isti košgeterski učinak imao je i Paul George.

Chicago Bullsi su u United Centru pobijedili Boston Celticse sa 104:103, uz odličnu partiju Jimmyja Butlera.

On je u posljednjoj sekundi meča pogodio oba slobodna bacanja i tako donio veliko slavlje svom timu. Susret je okončao sa 29 poena i sedam proigravanja.

Isti učinak na suprotnoj strani imao je Isaiah Thomas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi