Bynum: Večeras sam postao životinja u odbrani

Triple-double za istoriju Lakersa

Bynum: Večeras sam postao životinja u odbrani

Već prva utakmica Lakersa u ovogodišnjem doigravanju, osim pobjede nad Denverom (103:98) predstavila je i prvi play off triple-double jednog igrača u sastavu tima iz LA nakon 21. godine.

Andrew Bynum je bio nenadmašan sa 10 poena, 13 skokova i 10 blokada. Prvi je košarkaš Lakersa, koji je triple-double učinak ostvario u doigravanju još od 12. juna 1991. godine. Pogađate ko je tog datuma prije 21. godine bio briljantan, naravno Magic Johnson, koji je u petoj utakmici finala protiv Chicago Bullsa postigao 16 poena, 11 skokova i nevjerovatnih 20 asistencija.

 

Ujedno, Bynumov blokerski doseg treći je takav u istoriji. Mark Eaton iz Utaha i Hakeem Olajuwon iz Houstona također veoma dobro znaju kakav je osjećaj kada zatvoriš reket.

 

Nakon ovoga dosega, ali i pobjede Lakersa nad Denverom na samom otvaranju serije, centar tima iz Los Angelesa, Andrew Bynum je bio izuzetno raspoložen i u izjavama jako slikovit.

 

“Ovom predstavom pokazao sam da mogu vladati svakim segmentom igre i u napadu i u odbrani. Večeras sam postao životinja u odbrani i mi smo slavili pobjedu sa 15 poena razlike. Ukoliko zadržim odbranu na ovom nivou, bit ćemo sve bolji i bolji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti