Caja doživjela prvi poraz

Olympiacos nepobjediv na svom parketu

Caja doživjela prvi poraz

U okviru trećeg kola Eurolige Caja Laboral je doživjela prvi ovosezonski poraz. Španski prvak je poražen u Moskvi od Khimkija rezultatom 64:60, a razlog može biti nešto lošija partija našeg Mirze Teletovića.

Naš reprezentativac je večeras upisao 7 poena i 8 skokova, a najbolji pojedinci Caje bili su Fernando San Emeterio sa 18 poena i Stanko Barać sa 12 poena i 12 skokova. Prvo ime Khimkija bio je Keith Langford sa 19 poena.

Olympiacos je nastavio seriju od 17 uzastopnih domaćih pobjeda u Euroligi i protiv Unicaje koju je savladao sa visokih 93:66. Među pet igrača sa dvocifrenim učinkom posebno su se istakli Ioannis Bourousis i Kostas Papanikolau sa po 17 poena, dok su kod Unicaje bolji od ostalih bili Joel Freeland i Terrell McIntyre sa po 14 poena.

U Istanbulu je Efes Pilsen bio bolji od AJ Milana sa 82:74 zahvaljujući sjajnoj igri u prvih deset minuta kada su napravili dvocifrenu prednost koju gosti nisu uspjeli dostići. Igor Rakočević je u pobjedu Efesa ugradio 17, a Kerem Tunceri 15 poena, a Ibrahim Jaaber i David Hawkins sa 19 i 18 poena bili su najbolji pojedinci Milana.

Za stopostotan učinak domaćih momčadi pobrinuo se Žalgiris, koji je bio bolji od Prokoma rezultatom 74:68. Martynas Pocius je kod Žalgirisa bio najbolji sa 18 poena i 6 skokova, dok su kod poljskog prvaka najbolji bili Daniel Ewing sa 14 i naš Ratko Varda sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.