Caja i Barcelona upisale nove pobjede

Caja i Barcelona upisale nove pobjede

S večerašnje dvije utakmice otvoreno je 26. kolo španske ACB lige za košarkaše u kojem su očekivane pobjede zabilježili Caja Laboral i Barcelona.

Caja je na svom parketu očitala pravu lekciju Cajasolu (81:57), a naš reprezentativac Mirza Teletović je ubacio 7 poena uz 7 skokova, ali uz loš šut za tri poena 1/7. Prvo ime Caje bio je David Logan sa 14 poena, dok je kod Cajasola najbolji bio Paul Davis sa 17 poena.

Problema da upiše 22. pobjedu sezone nije imala ni Barcelona, koja je sa dvadeset poena razlike pregazila Estudiantes (73:53). Alan Anderson sa 14 i Juan Carlos Navarro sa 12 poena bili su najbolji kod Barce, a Daniel Clark sa 12 poena i 7 skokova kod Estudientesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.