Caja korak od naslova prvaka
Tiago Splitter je vodio žestoku borbu sa Peteom Mickealom

ACB liga

Caja korak od naslova prvaka

U drugoj utakmici finalne serije ACB lige Caja Laboral je sa 70:69 slavila u Barceloni i tako povela sa 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede. Caja sada igra dvije utakmice na svom parketu i ima idealnu priliku doći do naslova prvaka.

Prvo poluvrijeme je bilo nešto lošije od drugog, bilo je previše promašenih zicera. Barca je nakon dvadeset minuta imala pet poena prednosti (38:33), a Mirza Teletović u prvom poluvremenu nije upisao niti jedan poen. Međutim, naš reprezentativac drugo poluvrijeme otvara tricom i nagoviještava veliki preokret Caje Laboral.

Caja je imala dva, tri poena zaostatka sve do 3:20 do kraja utakmice kada Fernando San Emeterio polaganjem donosi prvo vodstvo Caje na utakmici (62:61). Caja je serijom 7:0 otišla na pet poena prednosti u odnosu na evropske prvake, ali je sama završnica utakmice bila za infarkt.

Morris je tri sekunde prije kraja položio za smanjenje prednosti Caje na 70:67, onda je Marcelo Huertas 1.7 sekundi do kraja izgubio loptu, a Ribas zaradio tehničku i dao nadu Barceloni da pobijedi. Gianluca Basile je ubacio oba slobodna bacanja za 70:69, ali je Marcelo Huertas ukrao loptu Rubiju i iskupio se za izgubljenu loptu dvije sekunde ranije. Caja je dobila utakmicu i uspjedilo je velio slavlje Ivanovićevih igrača.

Mirza Teletović je utakmicu završio sa 3 poena i 4 skoka uz veoma loš procenat šuta za tri poena 1/8. Prvo ime Caje bio je Fernando San Emeterio sa 19 poena, Marcelo Huertas je dodao 13, a kod Barcelone su najbolji bili Pete Mickeal sa 18 poena i 6 skokova, te Terrence Morris sa 12 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.