Caja Laboral nastavlja s pobjedama
Nešto skromnija partija Mirze u napadačkom dijelu

ACB liga

Caja Laboral nastavlja s pobjedama

Dvanaesto kolo ACB lige otvoreno je derbijem između DKV Joventuta i Caje Laboral, a pobjedu je slavio tim našeg Mirze Teletović sa 77:73. Naš reprezentativac nije napadački blistao kao protiv Maccabija prije dva dana ( samo 2 poena), ali je u odbrani bio vrlo dobar (7 skokova), a podijelio je i 3 asistencije.

Ulogu najboljeg igrača Caje u ovom meču preuzeo je Fernando San Emeterio sa 26 poena, Thiago Splitter je dodao 16 poena i 7 skokova, dok je Antonio Bueno sa 20 poena bio najefikasniji u redovima DKV-a.

Pamesa je nastavila pobjednički niz protiv Manrese (92:74), a najefikasniji u timu Nevena Spahije bili su Marko Marinović i Rafa Martinez sa po 15 poena, a Victor Claver je dodao 14. Roman Montanez je sa 16 poena predvodio Manresu.

U još jednoj vrlo dobroj utakmici Unicaja je u gostima bila bolja od Bilbaoa sa 81:70. U redovima Unicaje svi igrači su se upisali u strijelce, a najefikasniji je bio Giorgios Printezis, koji se vratio nakon povrede,  sa 15 poena, dok su Alex Mumbru sa 19 i Robert Conley sa 18 bili najbolji kod baskijskog sastava.

U posljednjoj utakmici Estudiantes je bio bolji od Granade sa 77:65. Albert Oliver je sa 18 poena bio najbolji kod pobjedničkog sastava, dok je Juan Jasen sa 12 bio najefikasniji kod Granade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.