Caja Laboral šokirala Efes u Istanbulu

Caja Laboral šokirala Efes u Istanbulu

Midhat Šljivak

Košarkaši Caje Laboral savladali su večeras na gostovanju u Abdi Ipekčiju ekipu Anadolu Efesa sa 91:76 u susretu grupe C Eurolige, te su ostali u igri za plasman u Top 16 fazu.

U veoma izjednačenoj prvoj dionici oba tima su imala svoje periode igre, ali je Caja boljom završnicom stekla prednost od dva poena 21:19, da bi u drugoj četvrtini dodatano povećali prednost, pa je na poluvrijeme tim iz Vitorije otišao sa vodstvom od četiri poena prednosti 38:34.

Treća dionica donijela je jako dobru igru Caje koja je po prvi put u utakmici u nekoliko navrata imala dvocifrenu prednost, ali je Efes uspio ipak sanjiti prednost na podnošljivih šest razlike 65:59.

U posljednjoj četvrtini Caja igra zaista odlično, te su dodatno povećali svoju prednost na konačnih plus

Thomas Huertel je u pobjedničkom timu ubacio 22 poena, Lampe je dodao 17, dok je Saša Vujačić kod Efesa bio najefikasniji sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.