Caja lako protiv Estudiantesa

ACB liga, 28. kolo

Caja lako protiv Estudiantesa

Edmir Škorić

Sad danas sedam odigranih utakmica kompletirano je 28. kolo španske ACB lige.

Caja Laboral je lako ostvarila pobjedu u duelu sa Estudiantesom na svom parketu (89:66). Madrižanima je, očito, i dalje u glavama ispadanje od Cedevite u Eurocupu, dok je Caja uvjerljivo došla do nove pobjede u borbi za naslovom.

Kod domaćih nije igrao hrvatski centar Stanko Barać, dok je najbolji bio San Emeterio sa 21 poenom. Za Caju je 11 poena ubacio i naš reprezentativac Mirza Teletović, koji je pored toga imao i tri skoka, te tri asistencije. Teletović je pogodio 4 od 6 šuteva za dva poena, dok je četiri puta promašio za tri poena.

Košarkaši Fuenlabrade su rezultatom 78:61 pobijedili Menorcu. Bila je to 16. pobjeda za Fuenlabradu. Madridski Real s 73:65 slavio je kod posljednjeplasirane Granade, dok je Valencia trijumfovala kod Cajasola.



ACB liga, 28. kolo:

Fuenlabrada - Menorca 78-61

Caja Laboral - Estudiantes 89-66

Zaragoza - Manresa 85-65

Gran Canaria - Valladolid 85-73

Alicante - Lagun Aro 87-76

Cajasol - Valencia 63-74

Granada - Real Madrid 65-73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.