Caja na krilima Mirze Teletovića
Raspoloženi Teletović

Teletović ubjedljivo najefikasniji

Caja na krilima Mirze Teletovića

M. Maksimović

Početnu prednost u utakmica prvog kruga play offa ostvarile su ekipe Caje Laboral Mirze Teletovića, Bilbao Basketa i Real Madrida. Caja Laboral je na krilima Mirze Teletovića pobjedila Gran Canariju 86:82.

Mirza je za 34.minute ubacio 27 poena, posebno je bio raspoložen u šutu za tri poena, pogodio je čak sedam trica uz 5 skokova i dvije asistencije.Sa ovih 27 poena Mirza je bio ubjedljivo najefikasniji košarkaš na parketu, Stanko Barać je sa 15 poena bio prvi do, 12 je postigao Huertas,11 Ribas.Na drugoj strani u ekipi Gran Canarije, strijelci su bili ravnomjerno raspoređeni.Spencer Nelson i Jim Moran po 15 poena,Bellas i Wallece po 12.

Malo iznenađenje u prvoj utakmici je napravio sastav Bilbao Basketa pobjedom u Valenciji 72:79.Gosti su imali pet igrača sa deset ili više poena, ali su imali i prednost u skoku,pogotovo u defanzivnom.Eduardo Hernández-Sonseca i Mavroeidis su na svoj konto upisali po 12 poena, Mavroeidis je imao i osam skokova.Domaćem sastavu nije pomogla ni raspoložena trojka Savanović - Martinez - Cook.Ova tri igrača su zajedno postigla 46 poena (16+16+14), Javtokas je sakupio 11 skokova, ali nije mogao sam.

Fuenlabrada se nosila sa Real Madridom cijelo prvo poluvrijeme,ali je na kraju to završilo +21 za Real.Najzaslužniji za pobjedu Reala je Sergio Llull sa 21 poenom,Reyes se zaustavio na 17, Mirotić na 14 poena.U gostujućem sastavu vrijedi izdvojiti Kusa sa 13 i Valtersa sa 11 poena.

Rezultati 1.krug:
Caja Laboral - Gran Canaria 86:82 (1:0)
Power Valencia - Bilbao Basket 72:79 (0:1)
Real Madrid  - Fuenlabrada 93:72 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.